Sala Gran
(El Papiol - Baix Llobregat)

El Papiol - Sala Gran. Façana posterior

El Papiol - Sala Gran. Façana posterior (Foto: Albert Esteves, 2010)

El Papiol - Sala Gran. Façana posterior (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Papiol de Baix
Edifici de planta rectangular amb coberta a doble vessant que va pertànyer al castell de Papiol. Modernament, va ser utilitzada com a nau industrial i va allotjar una foneria artística. Conserva en bon estat les finestres amb llindes i els portals adovellats. En un d'ells figura la data de 1665.

Conegut com l'Hostal o la Sala Gran, va ser un dels masos més importants del terme, amb funcions d'hostal pel fet d'estar situat als peus de l'antic camí ral. El darrer hostaler conegut està documentat l'any 1860. Després va ser magatzem agrícola i dependència del molí paperer.