Can Colomer
(El Papiol - Baix Llobregat)

El Papiol - Can Colomer (Foto: Albert Esteves, 2006)

El Papiol - Can Colomer (Foto: Albert Esteves, 2023)

Papiol - Can Colomer

Papiol - Can Colomer (Foto: Albert Esteves, 2010)

Papiol - Can Colomer (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, c1928)

Situació Papiol de Baix
Masia de tipus basilical, de tres crugies, la central més elevada i coberta a doble vessant. La façana s'obre amb portal adovellat i tres finestrals al pis principal, dos dels quals conserven la llinda, els brancals i l'ampit de pedra. Les golfes estan obertes amb una galeria de tres arcs de punt rodó. Davant de la casa hi ha una torre quadrada de caràcter defensiu que pel tipus d'aparell es podria datar al segle XV i que segurament devia pertànyer a un mas més antic. Actualment allotja un restaurant.