Els Castellots
(La Llacuna - Anoia)

La Llacuna - Els Castellots

La Llacuna - Els Castellots (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Camí de can Martinet
Necessita intervenció urgent
Molt a prop de la masia de can Martinet hi ha les restes d'un casal fortificat, del qual no hi ha cap documentació antiga. S'hi poden veure dos cossos, les ruïnes d'una torre de planta circular i un recinte poligonal que té a l'extrem una torre amb una finestra al mig. Aquest cos és fet amb carreus de pedra reforçats a les cantoneres amb carreus de pedra rogenca, igual que la llinda i els brancals de la finestra. Des de la part interior es veuen algunes filades d'aparell en espina de peix. Hi ha altres restes de murs a la part del darrere. La torre circular podria ser d'època romànica, potser del segle XI, mentre que la part més ben conservada, amb la torre quadrangular, podria ser del segle XIII o XIV.