Portals del segle XVIII
(La Llacuna - Anoia)

La Llacuna - Cal Magí Gomà, 1796 (Foto: Albert Esteves, 2009)

La Llacuna - Portal, 1770

La Llacuna - Portal, 1770 (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Diversos carrers del nucli antic
El segle XVIII és un període de desenvolupament sense precedents per la Llacuna. Al començament d'aquell segle la població, majoritàriament reclosa dins les muralles, amb prou feines depassava els 400 habitants. A les acaballes del XVIII s'havia triplicat. Aquell creixement, concentrat sobretot al darrer terç de segle, va eixamplar el poble extramurs mentre es refeien alhora moltes cases del nucli antic. De tot plegat són un bon testimoniatge els diversos portals d'aquella època, molts d'ells amb la data, un escut o el nom del propietari gravats a la llinda. N'hi ha d'arc de mig punt o rebaixat i altres de llinda recta, tots ells emmarcats amb carreus de pedra.