Casa d'Ancosa
(La Llacuna - Anoia)

La Llacuna - Casa d'Ancosa

La Llacuna - Casa d'Ancosa (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Camí d'Ancosa
Necessita intervenció urgent
Molt a prop de les ruïnes medievals de la vella granja cistercenca hi ha una masia que, per les seves dimensions, degué tenir gran importància, tot i que en l'actualitat es troba deshabitada i en greu perill d'enderrocament. Va pertànyer a l'orde fins a la desamortització, l'any 1821, que va passar a mans privades. Aleshores es va iniciar un litigi entre els habitants dels pobles veïns i els nous propietaris pel fet que aquests els van retirar el permís de recollir llenya que havien tingut des de sempre. Finalment, la justícia va donar la raó als nous amos. La casa té diversos cossos i annexos, alguns d'època moderna, però conserva l'estructura antiga i molts elements com ara els diversos portals adovellats.