Pou d'Ancosa
(La Llacuna - Anoia)

La Llacuna - Pou d'Ancosa (Foto: Albert Esteves, 2009)

La Llacuna - Roure d'Ancosa

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Camí d'Ancosa
A pocs mestres de la casa d'Ancosa hi ha un pou molt antic, fet de pedra seca, cobert amb una cúpula. Ha estat recuperat i rehabilitat i és realment una joia de l'arquitectura popular, de difícil datació. Té 3 metres de diàmetre i 9 de profunditat.
No gaire lluny del pou, seguint pel camí principal i prenent després un ramal a la dreta, es troba un roure monumental, declarat arbre monumental per la Generalitat l'any 1990. Durant segles va ser un arbre ritual i, les nits de Sant Joan, les mares hi portaven els nadons que, segons la tradició, després de pronunciar uns conjurs els hi transmetia el seu vigor i els guaria de les malalties.