Can Pinyol
(Canet de Mar - Maresme)

Canet de Mar - Vall, 45 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Canet de Mar - Vall, 45 (Foto: Valentí Pons)

AutorLluís Planas Calvet
Situació Vall, 45
Edifici entre mitgeres de planta baixa i tres plantes pis, amb una torratxa-mirador cúbica en un dels extrems. L'eix de l'esquerra, on hi ha la torratxa, té una ornamentació independent, com si es tractés d'un cos separat. Ha estat rehabilitat a començament del segle XXI.

També coneguda com a casa Ibern, nom del barceloní que la va promoure com a finca d'estiueig. Han desaparegut la tribuna de pedra del primer pis, i les balustrades de pedra d'aquest i del terrat, decorada amb gerros. Al fons de la finca, hi havia una capella a la vora d'una mina d'aigua.

A l'interior, destaca l'escala a triple alçada amb la seva ornamentació de parets i sostre.

Durant un llarg temps, fou un domini dels nacionals, que la van dedicar a diverses funcions.