Cementiri - Panteó Domènech i Montaner
(Canet de Mar - Maresme)

Canet de Mar - Panteó Domènech i Montaner, escultura de Llimona

Canet de Mar - Panteó Domènech i Montaner, escultura de Llimona (Foto: Graciel·la Vidal, 2015)

AutorLluís Domènech i Montaner
Situació Sant Marc
És una obra d'una gran sobrietat, composta únicament de murs de diferent alçada fets amb carreus de pedra ben escairats. Al centre hi ha una escultura de marbre feta per Josep Llimona, destruïda en part l'any 1936. L'obra va ser realitzada l'any 1910 per encàrrec de Ricard de Capmany i Júlia Montaner, però el 1915 va ser cedit a l'arquitecte perquè hi enterrés el seu fill Ricard. Hi reposen també el seu altre fill, Pere, la seva esposa Maria Roura i la seva filla, Maria Domènech Roura. Pel que fa a ell mateix, tot i que sembla que havia expressat el seu desig de ser-hi enterrat, els seus familiars van decidir enterrar-lo en un nínxol del cementiri barceloní de Sant Gervasi.