Basílica del Sant Esperit (Catedral de Terrassa)
(Terrassa | Centre - Vallès Occidental)

Terrassa - Església del Sant Esperit (Foto: Albert Esteves, 2010)

Terrassa - Basílica del Sant Esperit

Terrassa - Basílica del Sant Esperit (Foto: Albert Esteves, 2010)

Situació Plaça Vella / Església
Va ser construïda entre els anys 1574 i 1616 i va substituir com a parroquial a l'església de Sant Pere. Consta d'una nau amb creuer, capelles laterals entre els contraforts i absis poligonal. L'any 1918 s'hi va afegir l'atri, d'estil neogòtic. L'edifici va resultar molt malmès l'any 1936 i va ser restaurat després de la guerra.

El cor de l'altar major és obra de l'arquitecte Lluís Bonet Garí i del pintor Antoni Vila Arrufat, dels anys quaranta del segle XX. La capella del Sant Crist acull el Museu Parroquial i la capella del Santíssim, amb la sagristia, van ser projectades per Lluís Muncunill l'any 1917.